ملی چنج ، یک صرافی دوست‌ داشتنی
profile

ورود / ثبت نام

منو
فومو FOMO چیست؟
1403-01-15 17:15

فومو FOMO چیست؟

فومو (FOMO) اصطلاحی کاربردی است که در مواقعی که مردم در بازارهای مالی مانند بورس و ارز دیجیتال فعالیت می‌کنند، بسیار مهم است. این اصطلاح به ترس و اضطرابی اشاره دارد که زمانی به وجود می‌آید که فرد نمی‌تواند به سرعت تصمیم‌گیری کند. این مسئله می‌تواند باعث از دست رفتن فرصت‌های بالقوه شود و در نتیجه، افراد ممکن است تصمیمات نادرستی بگیرند. بنابراین، آشنایی با این اصطلاح و مدیریت آن می‌تواند به فرد کمک کند تا در مواجهه با شرایط مختلف در بازارهای مالی، تصمیمات بهتری بگیرد و از این طریق، از دست دادن فرصت‌های ارزشمند را به حداقل برساند.


ممکن است به عنوان یک فعال و سرمایه‌گذار در بازارهای مالی مانند بورس و ارزهای دیجیتال، تاکنون چندین بار با فومو مواجه شده و حس از دست دادن فرصت را تجربه کرده‌اید، بدون این که بدانید این اتفاق ناشی از یک مفهوم رایج در روانشناسی است. بهتر است ضمن آشنایی با این اصطلاح، اجازه ندهید تا حین رخ‌دادن اتفاقات مهم در بازارهای مالی، ذهن شما را درگیر کند. زمانی که متوجه شوید فومو چیست و ترس از دست دادن فرصت از کجا نشآت می‌گیرد، بهتر می‌توانید با آن مقابله کنید.


اگر نتوانید فومو را کنترل کنید، می‌تواند باعث آب شدن ذره‌ای ذره از شما شود! ترس از از دست رفتن فرصت از آن چیزی که فکر می‌کنید به شدت خطرناک‌تر است و در برخی موارد می‌تواند به اختلالات روانی و در نهایت به مشکلات فیزیکی جدی منجر شود. اگر تا کنون، مثلا در زمانی که قیمت یک ارز دیجیتال به شدت افزایش می‌یابد، چنین حسی را تجربه کرده‌اید، می‌دانید چه استرس و نگرانی تمام وجود فرد درگیر فومو را فرا می‌گیرد. یک هولدر یا تریدر ارزهای دیجیتال در پی کسب سود است، اما این پول نباید در نهایت برای درمان مشکلات خرج شود!



تاریخچه اصطلاح فومو یا ترس از دست دادن فرصت

تاریخچه ابداع مفهوم فومو یا ترس از دست دادن فرصت، به نوعی در ارتباط با پدیده‌های مربوط به بازارهای مالی و اقتصادی قرار دارد. این مفهوم بیشتر در دهه‌های اخیر و با پیشرفت تکنولوژی و فرآیندهای بازاریابی توسعه یافته است. در حالی که تاریخچه دقیق ابداع مفهوم فومو مورد بحث و بررسی قرار نگرفته است، اما اصطلاح "ترس از دست دادن فرصت" مفهومی است که برای اولین بار در سال 2000 توسط دکتر دن هرمن (Dan Herman) در یک مقاله پژوهشی با عنوان " The Journal of Brand Management" مطرح شد. اما خود مخفف FOMO، که به این ترس اشاره می‌کند، چند سال بعد در سال 2004، توسط پاتریک مک‌گنیس (Patrick McGinnis) در یک مقاله نظری منتشرشده در مجله آمریکایی "هارباس" ابداع شد.


این مفهوم به احساس اضطراب یا فکر به اینکه دیگران تجربه مثبت و یا منحصر به فردی دارند، در حالی که شما احساس می‌کنید در حال از دست دادن یک فرصت هستید، اشاره دارد. فومو یک پدیده رایج و متداول در رسانه‌های اجتماعی است، که از ارائه تجربیات مثبت و سودمند زندگی دیگران الهام می‌گیرد و به حس ناراحتی یا عدم رضایت خواننده آن را منجر می‌شود.



FOMO مخفف چه عبارتی است؟

فومو (FOMO) اصطلاحی است که در بازارهای مالی رایج است، اما دقیقاً چه معنایی دارد؟ و چگونه می‌توانیم با ترس از از دست دادن آن مقابله کنیم؟ فومو که مخفف عبارت "Fear Of Missing Out" است، به فارسی به معنای "ترس از دست دادن" می‌باشد. وقتی که یک فرد دچار فومو می‌شود، به دلیل ترسی که به خاطر از دست دادن فرصت ارزشمند خیالی خود دارد، دچار هیجان و اضطراب می‌شود. این اضطراب و هیجان باعث می‌شود که فرد نگران این مسئله شود که او به خاطر از دست دادن این فرصت از دیگران عقب افتاده است.



فومو در مسائل اجتماعی

مفهوم فومو (FOMO) در واقع به تنهایی به بازارهای ارزهای دیجیتال و یا حتی بازارهای مالی محدود نمی‌شود؛ بلکه در مسائل اجتماعی نیز کاربرد دارد. با گسترش فراوان شبکه‌های اجتماعی و افزایش چشمگیر ارتباطات بین افراد، احتمال مبتلا شدن به فومو (FOMO) نیز افزایش یافته است.


برای روشن‌تر شدن، می‌توانیم از چند مثال ساده درباره وجهه اجتماعی فومو استفاده کنیم. فرض کنید شما به یک جشن دعوت شده‌اید و متوجه می‌شوید که دیگران در آن جشن خوش می‌گذرند و لحظات خوبی را با هم به اشتراک می‌گذارند. اما شما نتوانسته‌اید حضور پیدا کنید. در این موقعیت، ممکن است احساس کنید که چیزی از دست می‌دهید و این احساس، همان فومو است، ترس از از دست دادن لحظات خوبی که دیگران دارند. یا فرض کنید دوستان شما در صرافی رمزارزی ملی چنج به خرید و فروش ارز دیجیتال مشغول هستند و بابت تراکنش‌هایی که در ملی چنج انجام می‌دهند ملینیوم پاداش می‌گیرند حال شما که در ملی چنج ثبت نام نکرده‌اید و از این پاداش بهر‌مند نمی‌شوید این نگرانی شما را فرا می‌گیرد که نسبت به دوستانتان چیزی را ازدست داده‌اید که آن ملینیوم است.


تا دیر نشده توی سامانه ملی چنج ثبت نام کن و از ملینیوم و جوایزش بهر‌مند شو. کلیک کن!



FOMO در بازار مالی

تعریف فومو در بازار مالی متمایز از تعریف آن در زمینه‌های اجتماعی است. در بازارهای مالی، احساس فومو به معنای ترس از از دست دادن فرصت‌های سرمایه‌گذاری یا ترید است. به عبارت دیگر، وقتی که افراد به این احساس دچار می‌شوند، آنها تحت تأثیر اضطراب و نگرانی قرار می‌گیرند که ممکن است در نتیجه عدم انجام معامله، از سودهای مالی بزرگی محروم شوند. به عنوان مثال، یک فرد ممکن است در مورد یک فرصت سرمایه‌گذاری خوبی شنیده باشد، حال اگر نتواند به خوبی از اطلاعات خود استفاده کند یا احساساتش را کنترل کند، دچار حس فومو می‌شود. او ممکن است ترس داشته باشد که از این فرصت عبور کرده و در نتیجه از سودهای مالی بزرگی محروم شود.


تأثیر فومو بر ترید در بازارهای مالی چگونه است؟ وقتی فومو به صورت گسترده‌ای توسط رسانه‌ها و اشخاص معتبر ایجاد می‌شود، انتظار می‌رود شاهد یک رشد نامتعارف در قیمت دارایی‌ها باشیم. به عنوان مثال، فرض کنید قیمت یک سهم شروع به افزایش می‌کند و همزمان با آن، شرایط بازار به‌طور کلی با رشد قابل توجه در قیمت سهام مختلف همراه است. در چنین موقعیتی، افراد مختلف ممکن است دچار ترس شوند که قیمت سهمی که دارند در آن سرمایه‌گذاری کرده‌اند نیز از همان قبل به طور متناسب افزایش یابد و آن‌ها از کسب سود‌های مورد انتظار خود محروم شوند.


بنابراین، در این حالت، سیل نقدینگی هیجانی وارد این سهم می‌شود و باعث افزایش غیرمنطقی قیمت آن، بدون در نظر گرفتن ارزش واقعی دارایی، می‌شود. در این شرایط، با احتمال زیاد شاهد خروج سرمایه‌گذاران هوشمند از بازار در مقابل این قیمت‌های بالا خواهیم بود و در نتیجه، با افت شدید قیمت مواجه خواهیم شد. به دلیل اینکه احساس فومو به مدت معینی است و پس از گذشت زمان کاهش می‌یابد، این افزایش قیمت‌ها پایدار نخواهد بود. علاوه بر این، یکی از اصطلاحات معروف در چنین شرایطی، "فاد" (FUD) است که سرمایه‌گذاران معمولاً در زمان‌هایی که با نوسانات منفی و عدم اطمینان در بازار مواجه هستند، از آن استفاده می‌کنند.


جالب است بدانید که در مقابل ترس از از دست دادن فرصت یعنی فومو، مفهوم جالبی به نام "لذت از از دست دادن فرصت" وجود دارد که با عنوان جومو (JOMO) که مخفف "Joy of Missing Out" است، شناخته می‌شود. وقتی کسی احساس جومو را تجربه می‌کند، به خاطر شکاکیتش نسبت به فرصت‌هایی که برای سرمایه‌گذاری مطرح می‌شوند، از انجام هیاهوی بازارها دوری می‌کند. وقتی قیمت یک رمزارز پایین می‌آید، این افراد با خوشحالی به خاطر از دست دادن فرصت سرمایه‌گذاری، به احساس جومو دچار می‌شوند و خوش‌حال می‌شوند.



فومو در بازار ارز دیجیتال

در بازارهای مالی مانند بورس و ارزهای دیجیتال، احساس فومو نشان‌دهنده ترسی است که یک تریدر یا سرمایه‌گذار در هنگام از دست دادن یک فرصت سرمایه‌گذاری یا معاملاتی سودآور تجربه می‌کند. این احساس FOMO در زمانی که قیمت یک دارایی به طور چشم‌گیری در یک بازه زمانی نسبتاً کوتاه رشد کند، بیشتر دیده می‌شود.


به عنوان مثال، وقتی مشاهده می‌کنید که قیمت یک ارز دیجیتالی مانند ترون که شما مالک آن نیستید، در حال افزایش است، ممکن است دچار فومو شوید. این موقعیت، حتی با دیدن یک میله سبز رنگ صعودی، کافی است تا برخی از افراد را به خرید آن ارز دیجیتال وارد کند. گاهی این احساس باعث می‌شود که برخی از افراد تصمیم بگیرند دارایی‌های خود را از بازارها خارج کرده و به کیف پول‌های سرد منتقل کنند.


به‌رغم اینکه تاکید فومو به معنای ترس از از دست دادن فرصت خرید یک رمزارز سودآور است، اما ممکن است عکس آن نیز رخ دهد. یک کاهش ناگهانی در قیمت ترون ممکن است دلایل گوناگونی داشته باشد. شایعات مربوط به قوانین دولتی یا بازارهای نامطلوب کافی است تا بسیاری از افراد را به فروش و ترک بازار وادار کند.


ترس از از دست دادن پتانسیل می‌تواند فرد یا یک جامعه را به تصمیم‌گیری‌های احساسی به جای تصمیم‌گیری‌های منطقی و استدلالی وادار کند. این احساس که به فومو معروف است، معمولا زمانی رخ می‌دهد که معاملات یک دارایی مثل ارزهای دیجیتال به قیمت‌های بسیار بالا انجام می‌شود و به ریسک‌های مالی بزرگتری منجر می‌شود. این وضعیت برای سرمایه‌گذاران خرد بی‌نظم بسیار خطرناک‌تر است.



بهترین شیوه برای مقابله با فومو چیست؟

هر چه فرد کمتر آگاهی و دانشی در مورد بازاری که در آن فعالیت می‌کند داشته باشد، زودتر تحت تأثیر فومو قرار می‌گیرد. این به دلیل عدم توانایی وی در پیش‌بینی مسیر و اتفاقات بعدی است. فردی که احساس از دست دادن فرصت دارد، معمولاً از اشتباهات یا نقصانات خود در درک بازار آگاه است و این باعث می‌شود که فومو برایش ظاهر شود؛ او فکر می‌کند که سایر افراد با داشتن دانش کافی در حال کسب سود از بازار هستند، در حالی که او خود به عنوان یک ناظر، تنها شاهد از دست دادن فرصت است.


پس راه حل واضح است. برای مقابله با فومو، باید دانش خود را در مورد بازار ارزهای دیجیتال (یا هر بازار مالی دیگر که در آن سرمایه‌گذاری می‌کنید) افزایش دهیم. باید به یاد داشته باشیم که فومو تنها برای افراد تازه‌کار محدود نیست و حتی تریدرهای با تجربه نیز گاهی به آن وا می‌دارند، زیرا حتی بهترین تحلیل‌گران نمی‌توانند به دقت آینده بازارهای مالی را، به‌ویژه بازار ارزهای دیجیتال پرنوسان، پیش‌بینی کنند. به هر حال، تحلیل‌های فنی و اساسی تنها راهی است برای پیش‌بینی و کاهش ریسک و هیچ‌گاه نمی‌توان به‌طور قطعی درباره آینده بر اساس آن‌ها حکم زد.


اگر بتوانید بهترین زمان ممکن برای خرید و فروش ارزهای دیجیتال را متوجه شوید، می‌توانید فومو را کنترل کنید؛ زیرا شما دارای سلاحی هستید که به شما کمک می‌کند تا به بهترین زمان ورود به بازار رمزارزها را تشخیص دهید. به شدت توصیه می‌شود که برای کمک به مقابله با این احساس روانی آزاردهنده از دست دادن فرصت، حتماً دو مقاله زیر را مطالعه کنید.



 سخن پایانی

در این بلاگ از صرافی ملی چنج به سوال «فومو (FOMO) چیست؟» پاسخ داده شد. به طور خلاصه، هرگاه منطق در تصمیم‌گیری شما در معاملات فقدان یابد، بهتر است معامله‌ای انجام ندهید. اگر بر اساس تحلیل تکنیکال فعالیت می‌کنید، منطقی است که تمام معاملات خود را بر این اساس انجام دهید و از رهایی از هیجانات خود در هنگام رشد قیمت استفاده کنید. از طرفی، سعی کنید در دارایی‌هایی سرمایه‌گذاری کنید که رسانه‌ها و عموم مردم درباره رشد آن‌ها صحبت نکنند. به عبارت دیگر، زمانی که یک بازار به طور بی‌رویه صعود می‌کند و حتی افرادی با دانش تحلیل کمتر درباره آن صحبت می‌کنند، از آن بازار دوری کنید، زیرا فاز FOMO مرحله نهایی از یک روند صعودی قدرتمند است و پس از آن افت‌های سنگین در بازار آغاز می‌شود.



نوشته شده توسط تیم تولید محتوای ملی چنج

0 دیدگاه
  • 5
    %
  • 4
    %
  • 3
    %
  • 2
    %
  • 1
    %
مجموع امتیاز

امتیاز یا دیدگاه خود را ثبت نمایید

برای ارسال نظر خود ابتدا وارد سایت شوید