ملی چنج ، یک صرافی دوست‌ داشتنی
profile

ورود / ثبت نام

منو
«پدرخوانده کریپتو»
1401-05-10 11:05

«پدرخوانده کریپتو»

دیوید چاوم (David Chaum) که به طور گسترده به عنوان مخترع پول دیجیتال شناخته می‌شود، گاهی اوقات به عنوان «پدر ناشناس بودنِ آنلاین» یا «پدرخوانده رمزارزها» شناخته می‌شود، که کارش الهام‌بخش گروه افسانه‌ای Cypherpunks بود که بیتکوین از آن ظهور کرد.


چاوم با شروع مطالعات خود در علوم کامپیوتر در اواخر دهه 1970، زمانی که رمزگذاری در همان سطح فناوری هسته‌ای طبقه بندی شد، به‌سرعت دریافت که این فناوری برای تضمین تداوم حریم خصوصی و دموکراسی در عصر دیجیتال بسیار مهم است. اخیراً، او شبکه xx را تأسیس کرد، یک بلاکچین متمرکز بر حریم خصوصی که بهxx Messenger  متصل است امیدوار است در برابر حملات، حتی توسط رایانه‌های کوانتومی آینده نیز مقاومت کند.


چاوم اشاره می‌کند: «آژانس امنیت ملی این موضع را اتخاذ می‌کرد که رمزنگاری طبقه‌بندی شده است، حتی اگر خودتان آن را ایجاد کرده باشید - مانند فناوری سلاح‌های هسته‌ای». در حدود سال 1980 به او گفته شد که کنفرانس‌هایی در این زمینه مجاز نخواهد بود و «افرادی که آنها را سازماندهی می‌کنند تحت پیگرد قانونی قرار خواهند گرفت


او می‌گوید: «من برای این، روی حبس ابد خودم ریسک می‌کردم!»


جنگ سایبری

رمزگذاری برای مدت طولانی اهمیت حیاتی در جنگ داشته است و شکستن رمز دستگاه انیگما توسط متفقین و رمزگشایی پیام‌های مخفی نازی‌ها، مسیر جنگ جهانی دوم را تغییر داد.


پس از آن، دولت ایالات متحده رمزنگاری را به عنوان یک مهمات نظامی، در کنار فناوری هسته‌ای طبقه‌بندی کرد. اختراع رمزگذاری کلید عمومی در سال 1976، که اجازه می‌داد اطلاعات بین دو طرف بدون رمزگذاری و رمزگشایی مشترک، رد و بدل شود، که قابل رهگیری یا شکستن نبود، انحصار دولت‌ها را بر فناوری سلب کرد. به قول خودشان گربه از کیف بیرون آمده بود.


چاوم که اکنون 67 سال دارد، فارغ التحصیل علوم کامپیوتر از دانشگاه کالیفرنیا در سال 1977، خاطرنشان می‌کند که چگونه "به این موضوع فکر کرد که حفظ حریم خصوصصی چقدر برای دنیای دیجیتالی آینده اهمیت دارد. " و به تبعِ آن، برای دموکراسی.

حریم خصوصی حالت پیش‌فرض در آن روزهای مشابه بود، با پاییدن‌هایی مانند گوش دادن به مکالمات، رهگیری نامه‌ها یا جستجوی سوابق که نیازمند تلاش فعال و متمرکز بود. با دیجیتالی‌سازی، دیگر پاییدن‌های آن مدلی نیاز به فعال بودن ندارد، زیرا داده‌ها را می‌توان راحت‌تر جستجو کرد، ارجاع داد و برای استفاده بعدی ذخیره کرد. به گفته خودش : چاوم به "این درک اساسی رسید که رمزنگاری تنها راه محافظت از حریم خصوصی در فضای مجازی است."


او با خنده می‌گوید: «آنجا بود که فهمیدم برگزاری کنفرانسی در زمینه رمزنگاری مهم است.» نتیجه، انجمن بین‌المللی تحقیقات رمزنگاری بود که چندین بار در سال، ادامه کنفرانس‌ها را سازماندهی می‌کرد. او خاطرنشان می کند: «من آن را کریپتو نامیدم – کنفرانس، Crypto 81 نامیده شد.»


قسمت دوم را از اینجا بخوانید.


| نویسنده: امین امیری |


0 دیدگاه
  • 5
    %
  • 4
    %
  • 3
    %
  • 2
    %
  • 1
    %
مجموع امتیاز

امتیاز یا دیدگاه خود را ثبت نمایید

برای ارسال نظر خود ابتدا وارد سایت شوید