news

ارز دیجیتال ریپل xrp

1403-02-20 15:24:56

در دنیای کرپتو واحدهای پولی مختلفی وجود دارد که ارزش آنها متفاوت است. از بیت‌کوین که این روزها همه آن را می‌شناسند گرفته تا میم‌کوین‌هایی که هر روز به این بازار اضافه می‌شوند. ارز دیجیتال ریپل xrp یکی از این رمزارزهاست که گاهی اوقات درک تعریف آن برای کاربران تازه‌وارد دشوار است. در ادامه تعریف کاملی از XRP و تفاوت آن با شبکه ریپل ارائه خواهیم کرد. همچنین نگاهی خواهیم داشت به مزایا و معایب آن و وضعیت دادگاه‌های مالی این ارز، با ملی چنج همراه باشید.



ارز دیجیتال ریپل چیست؟

بسیاری از افراد این سؤال را می‌پرسند که ارز دیجیتال ریپل چیست در حالی که این پرسش تا حدودی مبهم است. ریپل و XRP دو مفهوم جدا هستند که در بازار کریپتو یکی در نظر گرفته می‌شوند. اما در حقیقت ریپل شرکتی است که توکن XRP را ایجاد کرد. این شرکت، یک سازمان انتفاعی است که راه حل‌های پرداخت را برای مؤسسات مالی ایجاد و برای آنها مجوز صادر می‌کند.


ریپل یک شبکه انتقال پول است که برای پاسخگویی به نیازهای خدمات مالی طراحی شده است. XRP رمزارز بومی این شبکه محسوب می‌شود و از ابتدای ایجادشدن تاکنون در بین 10 ارز دیجیتال برتر بر اساس ارزش بازار قرار گرفته است.


ارز دیجیتال ریپل که xrp نام دارد در درجه اول سرعت نقل و انتقالات مالی جهانی و مبادله چندین ارز را افزایش می‌دهد. سرمایه گذاران همچنین از این ارز برای ذخیره ارزش و سود ناشی از نوسانات قیمت استفاده می‌کنند. xrp در سال 2021 راه‌اندازی شد و در قالب یک فناوری منبع‌باز، بدون مجوز و غیر متمرکز کار خود را شروع کرد.


انجام تراکنش با ارز دیجیتال ریپل هزینه پایینی دارد (0.0002 دلار برای انجام تراکنش) همچنین از سرعت بالایی برخوردار است (تسویه تراکنش ها در 3-5 ثانیه). در کنار این مورد باید در نظر داشته باشید که این تکنولوژی دارای اولین صرافی غیرمتمرکز (DEX) و قابلیت‌های توکن‌سازی سفارشی است.



مطلب پیشنهادی: خرید تون کوین


image



دادگاه ارز دیجیتال ریپل و حواشی آن

در اواخر سال 2020، کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده شرکت ریپل را به فروش اوراق بهادار ثبت‌نشده در قالب XRP در صرافی‌های ارزهای دیجیتال متهم کرد. پس از سال‌ها دعوی حقوقی در این زمینه سرانجام یک قاضی فدرال با حکم این که فروش XRP در صرافی‌های عمومی رمزارز برطبق قانون، پیشنهادی برای اوراق بهادار نیست، یک پیروزی نسبی به شرکت داد.


این دادگاه‌ها تغییراتی در قیمت ارز دیجیتال ریپل ایجاد کرد و منجر به نوساناتی در بازار کریپتو شد. با وجود گذشت بیش از 4 سال از شروع رسیدگی به پرونده همچنان دعوی حقوقی علیه این شرکت ادامه دارد و به نتیجۀ قطعی نرسیده است.



مزایا و معایب ارز دیجیتال ریپل

برای تصمیم‌گیری بهتر در مورد خرید و فروش ارز دیجیتال ریپل در این قسمت نگاهی به مزایا و معایب رمزارز xrp خواهیم داشت.


مزایای (XRP)

استفاده از xrp دارای چند مزیت است از جمله:

1) تأیید تراکنش‌ها در Ripple XRP نسبتاً سریع انجام می‌شود. آنها اغلب بین 3 تا 5 ثانیه طول می‌کشند. 2) در بانک‌ها شما ممکن است روزها درگیر انجام امور حواله باشید. در مورد دیگر رمزارزها نیز دقایق یا حتی ساعت‌ها نیاز به انتظار دارید تا به‌عنوان مثال تأیید تراکنش‌های بیتکوین انجام شود.

3) هزینه‌های کارمزد Ripple XRP بسیار کم است. در شبکه ریپل، یک تراکنش فقط 0.00001 XRP هزینه دارد.

4) از این رمزارز محبوب تا حد زیادی توسط مؤسسات مالی بزرگ استفاده می‌شود.

5) ریپل می‌تواند به‌عنوان یک پلتفرم برای روش پرداخت توسط مشاغل بزرگ نیز استفاده شود.

6) نسبت به اکثر ارزهای رمزنگاری شده، پذیرش سازمانی بیشتری در بازار دارد.

7) شبکه ریپل تراکنش‌های مبتنی بر XRP را مدیریت می‌کند. با این حال، می‌تواند همین کار را برای سایر ارزهای دیجیتال و ارزهای فیات نیز انجام دهد پس ترید با آن نیز چندان سخت نیست.



معایب (XRP)

استفاده از ریپل البته معایبی هم دارد که باید در ارزیابی آنها را مد نظر قرار بدهید از جمله این موارد:

1) رمزارزها به دلیل ماهیت غیر متمرکزشان محبوب هستند که قدرت را از مؤسسات مالی و دولت‌ها حذف می‌کنند به همین خاطر بانک‌ها و سیستم‌های دولتی چندان با آن موافق نیستند.

2) به دلیل فهرست پیش‌فرض اعتبار‌دهنده‌ها، سیستم ریپل تا حدودی متمرکزتر از همتایان خود دیده می‌شود.

3) شبکه ریپل توسط SEC (کمیسیون بورس و اوراق بهادار) ایالات متحده به دلیل فروش 1.3 میلیارد دلار پیشنهاد امنیتی ثبت نشده مورد شکایت قرار گرفته است. این شکایت XRP را به عنوان دارایی دیجیتالی در نظر می گیرد که عملکرد و مزایای مشابهی با اوراق بهادار معمولی ارائه شده توسط موسسات مالی دارد. همچنین گفته می شود که ریپل میلیاردها XRP را در ازای مزایای غیرنقدی مانند نیروی کار اهدا کرده است.

4) سایر ارزهای کریپتو مانند بیت‌کوین امکان فعالیت‌های ماینینگ را فراهم می‌کنند. در مقابل، XRP یک منبع از پیش تعیین شده دارد که بیشتر آن در حالت ذخیره نگه داشته می‌شود. اگرچه تاریخ‌های انتشار منظم برای این مقدار برنامه‌ریزی شده است، اما هنوز امکان دارد که مقادیر قابل توجهی در دوره‌های نامناسب معرفی شود. این می‌تواند بر ارزش XRP تأثیر منفی بگذارد.



image



روش‌های خرید و فروش

صرافی‌های رمزنگاری متمرکز، پلتفرم‌های آنلاینی هستند که به کاربران امکان خرید، فروش و تجارت ارزهای رمزنگاری شده را می‌دهند. این صرافی‌ها معمولاً دارای طیف گسترده‌ای از ویژگی‌های معاملاتی و ارزهای دیجیتال از جمله ارز دیجیتال ریپل XRP هستند.


یکی از گزینه‌های معاملاتی ارائه شده توسط صرافی‌های متمرکز، معاملات خارج از بورس یا (OTC) است. صرافی‌های OTC به‌عنوان واسطه‌های مالی بین خریداران و فروشندگان مقادیر بالای ارز دیجیتال عمل می‌کنند. میزهای فرابورس معمولاً به سرمایه‌گذاران نهادی و افراد با ارزش خالص بالا (HNWI) که به نقدینگی بیشتر و خدمات شخصی نیاز دارند پاسخ می‌دهند.


در اینجا برخی از صرافی‌های متمرکز محبوب ارائه شده است که این ارز را توزیع می‌کنند را می‌بینید:

1) Coinbase

2) Binance

3) Bitfinex

4) Gemini

5) Bitstamp

6) Huobi

7) Kraken

8) KuCoin

9) OKX

10) Poloniex


برخی از صرافی‌های ارز دیجیتال OTC نیز نسبت به توزیع این ارز اقدام می‌کنند. موارد زیر برخی از آنها هستند:

1) Jump Trading

2) Flow Traders

3) Virtu Financial

4) IMC Trading



دیگر روش‌های دریافت

XRP را نمی‌توان مستقیماً از وب‌سایت یا سیستم‌های ریپل از جمله XRP Ledger خریداری کرد. XRP Ledger یک شبکه غیرمتمرکز است که سابقه تراکنش‌های XRP را حفظ می‌کند. این رمزارز را می‌توان از صرافی‌های متمرکز ارزهای دیجیتال، خدمات همتا به همتا (P2P)، پلتفرم‌های مالی غیرمتمرکز (DeFi)، دستگاه‌های خودپرداز ارزهای دیجیتال، پردازنده‌های پرداخت و کیف پول‌های موبایل خریداری کرد.


بیشتر بخوانید: دیفای چیست؟


XRP همچنین می‌تواند به طور غیرفعال از برنامه‌های وام، تأمین نقدینگی و پاداش به دست بیاید، اما نه از طریق استکینگ. Staking فرایند قفل‌کردن یا نگهداری مقدار معینی از ارز دیجیتال برای مشارکت در اعتبارسنجی تراکنش‌ها در یک شبکه بلاک‌چین است.


در مفهوم سنتی Staking، این کار برای XRP امکان‌پذیر نیست. به عبارتی کاربران نمی‌توانند توکن‌های خود را قفل کنند تا تراکنش‌ها تأیید شود و سپس پاداش دریافت کنند. XRP یک ارز رمزنگاری اثبات سهام (PoS) نیست و از مکانیزم اجماع به نام پروتکل اجماع ریپل (RCP) استفاده می‌کند که نیازی به این کار ندارد.


کسب XRP به‌عنوان درآمد غیرفعال شامل وام‌دادن XRP به وام‌گیرندگان یا شرکت در استخرهای نقدینگی در پلتفرم DeFi و توزیع XRP در صرافی‌های رمزنگاری خاص است که برنامه‌های پاداش ارائه می‌دهند.


استخرهای نقدینگی سبدی از XRP و سایر ارزهای دیجیتال فراهم می‌کنند و به معامله‌گران اجازه می‌دهند بین آن ارزها مبادله کنند. در ازای تأمین نقدینگی، پاداش‌هایی در قالب پرداخت بهره و کارمزد معاملاتی دریافت می‌شود. با این حال، پاداش‌های استخر نقدینگی می‌تواند بی‌ثبات باشد و بسته به شرایط بازار ممکن است کمتر یا بیشتر شود.


برخی از صرافی‌های ارزهای دیجیتال برنامه‌های پاداش برای دارندگان ارز دیجیتال ریپل XRP ارائه می‌دهند. این برنامه‌ها معمولاً شامل نگه‌داشتن XRP در حساب صرافی شما برای مدت معینی در ازای پاداش‌هایی مانند بهره پاداش در دارایی‌های XRP یا تخفیف در کارمزد معاملاتی است.


بیشتر بخوانید: صفر تا صد سرمایه گذاری در ارز دیجیتال

بیشتر بخوانید: نقد کردن درآمد ارزی


image



کلام آخر

در دنیای کریپتو مفاهیم و ارزهای مختلفی وجود دارد که هرکدام از آنها بار معنایی یا ارزشی خاص خودشان را دارند. در این بین مفهوم ارز دیجیتال ریپل xrp نسبت به سایر رمزارزها کمی پیچیده تر است. بسیاری از افراد به اشتباه ریپل و xrp را یکی در نظر می گیرند در صورتی که این دو با وجود ارتباطی که با یکدیگر دارند دو مفهوم متفاوت هستند.


صرافی ارز دیجیتال ملی چنج با نزدیک به 10 سال سابقه در این حوزه یکی از برترین پلتفرم های تبادل ارز بین المللی در ایران را طراحی و توسعه داده است تا فعالان بازار رمزارزها بتوانند با خیال راحت معاملات مالی خود را در کوتاه ترین زمان انجام دهند.


با نصب اپلیکیشن ملی چنج علاوه بر تجربه یک محیط کاربری منحصر به فرد 5000 ملینیوم رایگان نیز دریافت کنید!







نوشته شده توسط تیم تولید محتوای ملی چنج