کپی تریدینگ چیست؟
کپی ترید یا کپی تریدینگ (Copy Trading) یک روش معامله در بازارهای مالی و رمزارزهاست که براساس تکنیکهای معاملاتی سرمایهگذاران حرفهای انجام میشود؛ به عبارت دیگر کاربران در این نوع معاملات سعی میکنند از روش حرفهایها تقلید کنند. در این مطلب قصد داریم شما را با این روش ترید ارز دیجیتال بیشتر آشنا کنیم؛ با ملی چنج همراه شوید!
طرف های درگیر در کپی تریدینگ
کپی ترید یا کپی تریدینگ (Copy Trade) به شرکتکنندگان اجازه میدهد تا ترید انجام شده توسط دیگر تریدرهای اغلب باتجربهتر را در لحظه، تکرار کنند. کل روند کار به این صورت است که یک تریدر باسابقه پیدا کنید و شروع به کپیکردن معاملات آنها کنید.
وقتی در مورد کپی تریدینگ صحبت میکنیم، معمولاً سه طرف درگیر هستند:
1) ارائهدهنده: همان تریدری است که تریدهایش کپی میشود. گاهی اوقات از این اشخاص تحت عنوان "Master Trader" یا "Signal Provider" نیز یاد میشود.
2) دستگاه کپی: شخصی است که تریدهای ارائهدهنده را با استفاده از حساب تجاری خود کپی میکند.
3) بروکر: کارگزار یا بروکر دسترسی به پلتفرم کپی ترید (مانند یک برنامه یا MetaTrader 4) را فراهم میکند که به ارائهدهنده و دستگاه کپی امکان اتصال را میدهد.
کپی ترید چگونه انجام میشود؟
بروکرها یک نرم افزار یا برنامه کپی تریدینگ ارائه میدهند. در این برنامه، تریدرهایی که کپی میشوند بهعنوان «سیگنال» شناخته میشوند و دنبالکنندگان آنها بهعنوان «کپیکننده» شناخته میشوند.
معاملهگران در کارگزاری یا بروکر (Broker) ثبت نام میکنند و حسابهای خود را به برنامه کپی ترید پیوند میدهند.
همانطور که سیگنالها ترید میکنند و هیستوری ایجاد میکنند، دیتاهای عملکرد آنها، از جمله بازده ماهانه و سودآوری از طریق برنامه نظارت میشود.
دستگاههای کپی انتخاب میکنند که کدام سیگنالها را دنبال کنند. هنگامی که یک دستگاه کپی به یک سیگنال متصل میشود، هر تراکنش انجام شده توسط سیگنال به طور خودکار در حساب دستگاههای کپی آنها تکرار میشود و به طور متناسب برای عواملی مانند وجوه موجود و اولویت ریسک تنظیم میشود. در مقابل، تریدر سیگنال درصدی از سود را از دستگاه کپی میگیرد.
فعالیت در بازارهای رمزارزی میتواند کاری دلهرهآور به نظر برسد، بهویژه برای تازهواردان. کپی معاملات (Copy Trade) به تازه واردان توانایی تکرار موفقیت سرمایهگذاران باتجربه را، بدون زحمت و تنها با چند کلیک، میدهد.
چه یک تازهکار باشید که به دنبال تکرار موفقیت معامله گران باتجربه است یا یک سرمایهگذار باتجربه که قصد دارد سبد سهام خود را گسترش دهد، پلتفرمهای متعدد ویژگیهای کپی ترید را برای کمک به شما در دستیابی به اهداف مالی ارائه میدهند.
در ادامه این مطلب برترین پلتفرمهای معاملاتی کپی کریپتو را معرفی میکنیم، مزایا و معایب آن را تشریح میکنیم.
بیشتر بخوانید: 0 تا 100 سرمایه گذاری در ارز دیجیتال
برترین پلتفرمهای کپی تریدینگ (Copy Trading)
در این بخش، بهترین پلتفرم معاملاتی کپی تریدینگ را معرفی خواهیم کرد؛ براساس اطلاعات ارائه شده در این بخش میتوانید تصمیم بگیرید که کدام ابزار برای شما مناسبتر است.
Bybit
Bybit معاملهگران کپی را به دو گروه مجزا دستهبندی میکند که هر کدام نقش و مزایای خاص خود را در اکوسیستم پلتفرم دارند.
Bitget
پلتفرم کپی ترید بیت گت یکی دیگر از خدمات مورد تقاضا در جامعه کریپتو است. این ابزار با بیش از 100000 تریدر ثبت شده در صرافی Bitget این مزیت را دارد که کاربران به مجموعه متنوعی از استراتژیها برای تقلید دسترسی دارند.
eToro
یکی از مزایای کلیدی این CopyTrader ساختار هزینه آن است. برخلاف پورتفولیوهای مدیریت شده سنتی که اغلب با هزینههای مدیریتی همراه هستند، CopyTrader eToro هیچ هزینه اضافی روی دوش شما نمیگذارد. کاربران میتوانند در eToro ثبت نام کنند و بدون نگرانی در مورد هزینههای پنهان یا هزینههای مدیریت شروع به کپی تریدینگ سایر تریدرها کنند.
بایننس
در معاملات بایننس میتوانید حداقل مبلغ کپی 10 USDT را سرمایه گذاری کنیدو آن را تا 10000 USDT نیز افزایش بدهید. ترید کپی بایننس از بیش از 100 قرارداد آتی USD-M پشتیبانی میکند.
OKX
در پلتفرم OKX، کاربران به یک رابط کاربرپسند دسترسی دارند که در آن میتوانند ترید را از طیف متنوعی از تریدرهای اصلی انتخاب و آن را تکرار کنند. با بیش از 600 جفت معاملاتی برای اکتشاف، فرصتهای زیادی برای یادگیری و کسب سود از تخصص معاملهگران باتجربه وجود دارد.
بیشتر بخوانید: آموزش تریدینگ ویو
بیشتر بخوانید: معاملات P2P
محاسن و ریسکهای این روش
1) کپیترید به سرمایهگذاران امکان میدهد از تخصص تریدرهای باتجربه بهرهمند شوند.
2) با خودکار کردن معاملات بر اساس استراتژیهای اثبات شده، کپی تریدینگ به کاهش سوگیری عاطفی کمک میکند.
3) کپی تریدینگ فرصت یادگیری ارزشمندی را برای سرمایهگذاران فراهم میکند تا استراتژیهای تریدرهای باتجربه را مشاهده کنند و یاد بگیرند.
4) این روش ترید، راهی مناسب برای صرفهجویی در زمان سرمایه گذاران برای مشارکت در بازار ارائه میدهد.
5) کپی تریدینگ همچنین میتواند منجر به وابستگی به تریدرهای دیگر شود.
6) سرمایهگذاران در هنگام کپی ترید از کنترل برخی از تصمیمات سرمایهگذاری خود چشم پوشی میکنند.
7) این شیوۀ معامله ممکن است از رشد شخصی سرمایه گذاران بهعنوان معامله گران جلوگیری کند.
شباهت و تفاوت سوشال تریدینگ و کپی تریدینگ
این دو روش شبیه به نظر میرسند و هر دو روش شامل کپی کردن و دنبالکردن معاملات سایر معاملهگران است؛ اما در واقع تفاوتهای کلیدی بین این دو وجود دارد. درست مثل مفهوم تصمیمگیری، دانش و یادگیری. موارد زیر نکات اصلی برای تمایز بین این دو روش هستند.
مفهوم
سوشال ترید بر جنبه اجتماعی تجارت متمرکز است، جایی که معاملهگران میتوانند با یکدیگر تعامل داشته باشند، ایدهها را به اشتراک بگذارند و در مورد استراتژیهای معاملاتی بحث کنند. این به تریدرها اجازه میدهد تا فعالیتهای تجاری دیگران را از طریق پلتفرمهای رسانههای اجتماعی یا تعاملات شخصی دنبال کنند و از آنها یاد بگیرند.
از سوی دیگر، کپی ترید بیشتر بر روی کپیکردن معاملات معاملهگران موفق بدون نیاز به تعامل اجتماعی یا بحث متمرکز است.
تصمیمگیری
در تجارت اجتماعی، معامله گران توانایی تجزیه و تحلیل و تصمیمگیری معاملاتی خود را بر اساس اطلاعات به اشتراک گذاشته شده توسط سایر تریدرها دارند. آنها میتوانند معاملات پیشنهادی دیگران را دنبال کنند یا آنها را نادیده بگیرند.
در کپی تریدینگ، تریدرها بهسادگی یک تریدر موفق را برای دنبال کردن انتخاب میکنند و تمام معاملات انجام شده توسط او به طور خودکار در حساب معاملاتی خودشان تکرار میشود. فرایند تصمیمگیری خودکار است و به حداقل ورودی از معاملهگر نیاز دارد.
دانش و یادگیری
سوشال تریدینگ این فرصت را برای تریدرها فراهم میکند تا در مورد استراتژیهای معاملاتی مختلف، تحلیل بازار و تکنیکهای معاملاتی اطلاعات کسب کنند. معاملهگران میتوانند در بحث شرکت کنند، سؤال بپرسند و از معامله گران باتجربه بینش کسب کنند. با این حال، کپی تریدینگ نیازی به دانش یا درک تریدرها ندارد؛ زیرا آنها صرفاً تریدهای موفق را منعکس میکنند.
مزایای کپی تریدینگ
مزایای کپی تریدینگ شامل موارد زیر هستند:
1) انعطافپذیری: در حالی که کپیتریدینگ شامل کپی کردن معاملات ارائهدهنده است، دستگاه کپی همچنان کنترل میزان ریسکی را که در هر معامله میخواهد داشته باشد حفظ میکند. بهعنوان مثال، اگر ارائهدهنده در حال معامله با اندازههای بزرگ است؛ اما معاملهگر کپی وجوه کافی در حساب خود ندارد، میتواند اندازه معامله را تنظیم کند.
2) کارایی: تبدیلشدن به یک معاملهگر موفق یک سفر طولانی است و هر تریدر نمیتواند چندین ساعت در روز را به این امر اختصاص دهد. با این حال، این روش به شما امکان میدهد در کنار تریدرهای برتر معامله کنید، حتی اگر مشغول کارهای دیگر هستید - فقط باید مطمئن شوید که پارامترهای ریسک خود را بهدرستی تنظیم و نظارت کردهاید.
3) شفافیت: این روش شبیه سوشال ترید است به این معنا که یک تابلوی امتیاز وجود دارد که میتوانید ارائهدهندگان مختلف و عملکرد آنها را با هم مقایسه کنید. این بدان معناست که برد و باخت قابل مشاهده است.
4) تنوع: برای معامله گرانی مفید است که وقت کافی برای انجام هر معاملهای بهتنهایی ندارند. تریدرها همچنین میتوانند انتخاب کنند که شخصی را بهعنوان یک ابزار متنوعسازی کپی کنند. برای مثال، ممکن است با استفاده از استراتژی معاملاتی نوسانی احساس راحتی بیشتری داشته باشید، اما میتوانید از کسی که نشان داده در معاملات کوتاهمدت موفق است، کپی کنید.
معایب کپی تریدینگ
معایب اصلی کپی تریدینگ به شرح زیر هستند:
1) انتخاب تریدر مناسب میتواند دشوار باشد: اگر به خرید در یک سهام یا صندوق سرمایهگذاری فکر میکردید، احتمالاً مدتی را صرف تحقیق میکردید تا بفهمید آیا این تصمیم درست است یا خیر. انتخاب تریدرهای موفق برای کپی کردن فقط براساس بیشترین سود ماهانه نیست. همیشه فاکتورهای دیگری وجود دارد که باید در نظر گرفته شود، مانند حداکثر افت سرمایه و میزان سابقه معاملاتی که تریدر دارد.
2) ریسک بالا: این روش میتواند مخاطرهآمیز باشد؛ زیرا ضررها به همان روشی تکرار میشوند که بردها تکرار میشوند. در حالی که شما روی ریسک کنترل دارید (مثلاً چقدر پول به حساب تجاری خود و تنظیمات ریسک تخصیص میدهید)، معاملات تریدری را که دنبال میکنید کنترل نمیکنید. شرایط بازار ممکن است تغییر کند، و تریدر اصلی ممکن است برای انطباق با مشکل مواجه شود، یا ممکن است در هنگام معامله استرس داشته باشد و نتواند احساسات خود را کنترل کند. در حالی که این چیزها خارج از کنترل شما هستند، باید آنها را در نظر بگیرید.
3) هزینههای اضافی: برخی از ارائهدهندگان هزینه اشتراک میگیرند، بنابراین همیشه قبل از معامله این موارد را بررسی کنید.
4) خطرات بازار: این روش شما را در برابر تمام خطرات معمول بازار مانند لغزش یا قطع شدن پلتفرم محافظت نمیکند.
شما باید معاملات در بازار ارزهای دیجیتال را با در نظر گرفتن این مزایا و معایب شروع کنید تا درنهایت با توجه به درصد ریسک و خطر، بیشترین سود را کسب کنید.
در همین رابطه: کسب درآمد دلاری در ایران
در همین رابطه: آموزش خرید و فروش ارز دیجیتال
کلام پایانی
بسیاری از تازهواردان دنیای کریپتو و ارزهای دیجیتال به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد کپی تریدینگ یا کپی ترید (Copy Trading) هستند. این روش معامله در بازار ارزهای دیجیتال برای سرمایهگذاران آماتور بسیار جذاب است چرا که نیاز به دانش تخصصی و عمیق در مورد بازارهای سرمایه ندارد. با اینکه این شیوه ساده و آسان است؛ ولی معایب خاص خودش را دارد و همانطور که میدانید هیچکس عاری از خطا و اشتباه نیست. حتی سرمایهگذاران بزرگ بازارهای مالی هم ممکن است اشتباه کنند و معاملات زیانآوری را انجام دهند پس تقلید از آنها همیشه هم سودآور نیست.
در این مطلب هر آنچه که در مورد کپیتریدینگ لازم بود بدانید را توضیح دادیم؛ شما تا چه اندازه با این شیوۀ معاملاتی آشنا هستید؟ نظرات خودتان را در بخش دیدگاهها با ما در میان بگذارید و با عضویت در سایت ما از آخرین اخبار بازار رمزارزها بهمحض انتشار مطلع شوید.
صرافی آنلاین ملی چنج با 8 سال سابقه در حوزه بازارهای مالی مجازی و رمزارزها یکی از بهترین پلتفرمهای تبادل مالی بینالملل را برای کاربران ایرانی توسعه داده است تا سرمایهگذاران در کوتاهترین زمان بتوانند معاملات خود را ثبت کنند. جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت راهنمایی با کارشناسان ما در تماس باشید.
با نصب اپلیکیشن موبایل ملی چنج علاوه بر دسترسی به تمامی امکانات سایت در یک محیط یکپارچه 5000 ملینیوم رایگان نیز دریافت کنید!
نوشته شده توسط تیم تولید محتوای ملی چنج