ملّی سرمایه؛ سکوی سرمایهگذاری و تأمین مالی جمعی تحت نظارت سازمان فرابورس ایران
به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، هدایت اله سلیمی با اشاره به اهتمام سازمان فرابورس ایران به حوزه فناوریهای نوین مالی در سالهای اخیر، بیان کرد: سازمان فرابورس ایران باهدف حمایت و توسعه شرکتهای دانشبنیان و طرحهای مولد و همچنین ایجاد روشهای سرمایهگذاری امن و پربازده برای سرمایهگذاران در بخش خصوصی، به سازوکار تأمین مالی جمعی توجه ویژهای داشته است.
وی تصریح کرد: مهمترین هدف یک سکوی تأمین مالی جمعی این است که مشارکت و سرمایهگذاری مردمی در بخش خصوصی و کسبوکار، سازماندهی و تضمین شده بوده و همچنین شرکتهای دانشبنیان و شرکتهای ارزشآفرین بتوانند با ارائه ضمانتنامههای بانکی صادر شده از طرف صندوق نوآوری و شکوفایی و یا بانکها، منابع مالی جهت اجرا یا توسعه طرحهای خود را با سرعت بیشتری تأمین کنند.
مؤسس پیشخوان ملّی مجدداً با تأکید بر این موضوع که "ملی سرمایه" سکوی سرمایهگذاری در حوزه تأمین مالی جمعی بوده و زیر نظر سازمان فرابورس ایران فعالیت میکند، گفت: "ملّی سرمایه" حلقه اتصال بین سرمایهگذاران و بخش خصوصی بوده و وظیفه ارزیابی دقیق طرحها، تضمین وجوه سرمایهگذاری شده برای سرمایهگذاران و همچنین تسریع و تسهیل تأمین مالی برای متقاضیان را بر عهده دارد.
سلیمی به روند جذب سرمایه در این بستر اشاره و عنوان کرد: شرکتهایی که طرحهای تجاری مولد و ارزشآفرین جهت اجرا دارند، طرح توجیهی و برنامه عملیاتی خود را به کارشناسان ما در واحد ارزیابی ملّی سرمایه از طریق پلتفرم ملّی سرمایه ارسال کرده و کارگروههای ارزیابی الف و ب و کمیسیون ارزیابی ملی سرمایه طرح را بررسی میکنند. در صورت قابلیت سودآوری و احراز طرح توسط سه واحد مختلف که بهصورت پی در پی یکدیگر را نظارت میکند، ضمانتنامههای بانکی معتبر و نقدشونده از سرمایهپذیر یا متقاضی دریافت شده و طرح برای جذب سرمایه در حداکثر 7 روز کاری بر روی سکوی اینترنتی قرار میگیرد.
وی اضافه کرد: در سازوکار تأمین مالی جمعی هم سرمایهگذار یک سرمایهگذاری پرسود و مطمئن انجام داده و هم یک پروژه ارزشآفرین و اشتغالزا در بخش خصوصی اجرا میشود.
مؤسس پیشخوان ملّی همچنین با بیان چالشهای سرمایهگذاری در بخش خصوصی با روشهای سنتی گفت: در روشهای قدیمی و ساماندهی نشده، سرمایهگذاران با وجود اطلاع از سودآوری بیشتر سرمایهگذاری در بخش خصوصی، به دلایلی همچون ریسکهای احتمالی یا عدماطمینان به بازپرداخت سرمایه توسط مجری طرح، تمایل کمتری به این حوزه نشان میدادند؛ اما با ایجاد بازار بزرگ و هدفمند تأمین مالی جمعی توسط سازمان فرابورس ایران، این مسئله به طور کامل بر طرف شده و دیگر کمتر کسی که شناختی از این بازار داشته باشد به سراغ سپردهگذاری بانکی میرود؛ چرا که سودآوری بازار تأمین مالی جمعی به طور متوسط سالانه 30 تا 35 درصد و حتی بیشتر میباشد، درصورتیکه سود سپردهگذاری بانکی از 20 درصد عبور نخواهد کرد.
وی خاطرنشان کرد: همه این فرآیندها در بستر وب و در سامانه ملّی سرمایه قرار میگیرد و سود حاصل از اجرای طرح نیز در همین بستر قابل مشاهده و دریافت است.
به گفته مؤسس پیشخوان ملّی، این نوع سرمایهگذاری به دلیل دریافت ضمانتنامه بانکی و وثایق معتبر کاملاً امن بوده و بین 50 تا 100 درصد نسبت به بانکها سودآوری دارد.
منبع خبر: خبرگزاری فارس